Plejeprodukter

Pas godt på dine produkter, ved at vedligeholde løbende. Med miljørigtige plejeprodukter fra Re:Evo bidrager du til et ansvarsfuldt og miljørigtigt forbrug, hvor du gør dit for at dine hvidevarer får et langt liv. 
Plejeprodukterne kan findes i udvalgte EL-Salg butikker.

Kogepladerens der virker!

Fjern fastbrændte madrester effektivt uden at ridse! Kogepladerensen polerer og beskytter i samme arbejdsgang, og efterlader kogepladen blank og med en beskyttende hinde, som gør fremtidig rengøring lettere.

KØB I BUTIK

Fedtopløsende ovnrens

Ovnrensen fra Re:Evo er et biologisk nedbrydeligt og ikke ætsende rensemiddel til bage- og stegeovne. Ovnrensen er fedtopløsende og løsner fastbrændte madrester fra ovnens indvendige sider. Produktet er også velegnet til rensning af grillriste og bageplader.
 

KØB I BUTIK

Kom kalken til livs

Re:Evos afkalker fjerner effektivt kalken i alle dine elartikler og hårde hvidevarer, hvor der samler sig kalk. Efter endt afkalkning i både kaffemaskiner og elkedler skal der skylles efter med rent vand minimum 3 gange.
 

KØB I BUTIK

 

Autodosering

Er uheldet alligevel ude, og du skal anskaffe dig en ny vaskemaskine - så vælg en maskine med autodosering.

Bruger du for meget vaskemiddel, er det nødvendigt med flere skylninger, hvilket øger vand- og energiforbruget. Det er hverken godt for miljøet eller pengepungen.

Bruger du for lidt, kan det være svært at få bugt med de snavsede pletter, og tøjet kan komme til at lugte. Med autodosering er du sikker på at der bliver tilsat den rette mængde vaskemiddel til din vask, og samtidig skåner du miljøet.

Vaskemaskiner med autodosering

 

Lad os fixe det gamle - hvis det kan lade sig gøre!

Vil din hvidevarer eller fjernsyn pludselig ikke mere, så kontakt din lokale fagmand og lad os se på det. Både du og miljøet vinder, hvis vi kan reparere elektronik og hvidevarer, der strejker, i stedet for at skrotte dem og udskifte med nye.

Med den rigtige reservedel og hjælp fra fagfolk som os, kan langt det meste repareres. Så ring til din lokale EL-Salg, før du køber nyt - så kan du spare dig selv og miljøet for en masse.

Er alt håb ude for dit produkt, og det ikke kan fixes - så hjælper vi dig selvfølgelig også med at finde en ny vare i vores store sortiment.

Tips og tricks til rengøring og vedligeholdelse

Husker du at rengøre din ovn og opvaskemaskine? Får du tømt trevlesien på vaskemaskinen, og husker du at rense afløbshullet bagerst i køleskabet? 

Vi har samlet en række tips til hvordan du passer godt på dine hvidevarer, så de holder længere. 

Hold tørretumbleren ren for støv og fnuller

Der samler sig store mængder fnuller og støv i en tørretumbler. Skal maskinen tørre dit tøj optimalt, bør du derfor også sørge for at den altid er renset. 

Sørg for at rens fnugfilteret, hvergang du har brugt din tørretumbler. Det sidder ofte i lågen, eller foran tromlen. 

Har du en kondenstørretumbler, har din maskine sandsynligvis også et mikrofilter. Mikrofiltre bør renses hver 3.-5. gang.

Er din tørretumbler med aftræk, bør du jævnligt tjekke om aftræksslangen er fri for fnug og fnuller.

Til slut bør du være opmærksom på at du på nogle maskiner kan tage hele kondensatoren ud og rense, med vand og evt. en lille børste. Derudover har kondenstørretumblere en beholder til vand, som du bør tømme hver gang, samt rengøre indeni en gang om året.

 

 

Sådan afrimer du fryseren effektivt

Mange nyere frysere kan afrime selv, men har du en fryser der skal afrimes, bør du gøre det 1-2 gange om året, for at holde din el-regning nede.

EL-Salgs bedste tip til afriming af fryseren er; Gem dine frostvarer i frysetasker, tæpper eller avispapir, og sluk for fryseren. Sæt en eller flere skåle med varmt vand i fryseren, og vent et par timer, så hele fryseren er optøet. Tør vandet væk og rengør hele fryseren med rent vand og lidt opvaskemiddel.

Rengør din vaskemaskine og undgå sur lugt

Vidste du godt, at du bør rengøre din vaskemaskine hver anden måned - nej vel? En vaskemaskine har et varmt og fugtigt miljø, der er det rene paradis for bakterier, og kan ende med en sur lugt.

Men hvordan skal du så gøre maskinen ren? Du får her 4 steps til hvordan du bedst rengør din vaskemaskine:

Step 1: Tag trevlesien ud og rengør den (denne er placeret nederst i maskinen). Når trevlesien er fyldt, kan din vaskemaskine ikke centrifugere og derfor skal trevlesien renses og tømmes.

Step 2:  Rens sæbeskuffen for sæberester og smuds. Brug gerne en lille børste (f.eks. en gammel tandbørste). Det er en god idé at tage skuffen ud og rengøre hullet hvor skuffen sidder.

Step 3: Tør ruden og plastikkanten af for snavs. Brug en fugtig klud til at fjerne kalkrester og smuds, og husk at kom godt ind i revner og sprækker. Er der meget kalk så kan du anvende eddike til at få de sidste genstridige kalkpletter af plastikkanten.

Step 4: Kør en kogevask på over 90ºC. Dette er en god måde at afslutte din rengøring da det med garanti vil fjerne de sidste bakterier i din vaskemaskine.

Når maskinen er rengjort, så husk at rengøre den jævnligt som beskrevet ovenfor, og kør en kogevask et par gange om måneden. Foruden en forbedret effektivitet, vil du også opleve at din mskines levetid forlænges.

Rengør din ovn let og hurtigt

Har du ikke en ovn, der selv kan sørge for rengøringen får du her to metoder til hvordan du får din ovn skinnede ren igen.

Der findes et hav af forskellige typer rengøringsmidler til ovnen, men et godt gammeldags husmodertrick er brun sæbe. 

Den hurtige metode:
Trænger ovnen kun til en lille rengøring, kan du smøre ovnen ind i brun sæbe, og tænde for 50 grader i en halv time. Hold øje med at sæben ikke tørrer ind. Vask herefter med varmt vand. - husk handsker!

Den langsomme metode:
Trænger ovnen til en større rengøring, smører du igen ovnen ind i brun sæbe indvendigt, og lægger husholdningsfilm henover for at undgå indtørring. Lad det stå natten over og rengør næste dag med vand. - husk handsker.

Fjern fedt og snavs fra din glaskeramiske kogeplade

Det bedste du kan gøre for din kogeplade, er at tørre snavs og madrester op med det samme med en opvredet klud. Rengøringen bliver sværere af at pletterne får lov at tørre ind. Er skaden sket, må du have fat i klude, svampe, opvaskemiddel og en glasskraber.

En glaskeramisk kogeplade har en glat overflade, og er derfor meget rengøringsvenlig. Du kommer langt med din glasskraber og lidt opvaskemiddel, men er pletterne mere genstridige, kan du ty til et gammelt husmor-trick. Hæld natron udover kogepladen, og fugt et par viskestykker med varmt vand og opvaskemiddel. Læg viskestykkerne ovenpå natronen og lad virke i ca. 15 min. Kombinationen af disse opløser madresterne, og du kan tørre efter med en våd klud.

Rengøring af køleskab

Gør du dit køleskab rent en gang i ugen, behøver du kun sjældent kaste dig ud i den helt store og gennemgribende omgang. Vask siderne, hylder og eventuelle skuffer af med lidt vand og opvaskemiddel, og sørg for det er tørt inden du sætter dine madvarer ind igen.

Husk også at vaske og tørre køleskabets tætningslister.

Oplever du en dårlig lugt fra køleskabet, som ikke skyldes fordervet madvarer, kan det være fordi dryprenden skal renses. Madvarer må ikke røre ved skabets bagvæg, da de så fryser fast, og når isen så smelter, løber der vand ned i afløbshullet. Dryp-renden sidder bagerst i køelskabet, og kan nemt renses ved hjælp af en vatpind eller piberenser.

Er det muligt, er det en god idé at fjerne støv på bagsiden af køleskabet. Det nedsætter elforbruget. 

Godt tip til rengøring af din mikrobølgeovn

Din mikroovn, bliver sikkert ofte brugt til opvarmning af madrester, og som så mange andre ting i køkkent er det vigtigt med en god køkkenhygiejne.

En våd klud og et par minutter af din tid, er alt du skal bruge for at få mikrobølgeovnen ren for skidt og madrester med denne smarte metode.

Step 1: Læg den våde klud ind i mikrobølgeovnen og tænd for mellemhøj varme i 1 minut.

Step 2: Tag handsker på. Åbn ovnen og tør den af med den varme våde klud. Dampen skulle gerne have løsnet skidtet. Gentag processen og nødvendigt.

Sådan renser du din emhætte

En fedtet emhætte kan være brandfarlig. Den nemme udvej til rengøringen er at bruge opvaskemaskinen og at skifte filteret fra tid til anden – så får du også en emhætte, der fungerer optimalt. 

Løbende rengøring og vedligeholdelse er den nemmeste måde, du kan holde emhætten fri for fedt og madrester på. Derfor er det selvfølgelig en god idé at tørre din emhætte af hver dag efter brug, men du bør faktisk også rense filteret én gang om måneden. Jo mere fedt der er, jo mere brandfarlig bliver emhætten. Filteret kan forsigtigt tages ud af emhætten, og så kan du give det en tur i opvaskemaskinen. Er det meget snavset og fedtet, anbefales det, at du lægger det i blød med opvaskemiddel eller brun sæbe og skyller efter med kogende vand.

Energimærkninger

Skal du købe nye hvidevarer, kan det være en god idé at tjekke energimærkningen. En god energimærkning, kan spare dig for mange penge på el-regningen.

Pr. 1. marts 2021, blev der indført nye energimærkninger. Det kan forvirre lidt at en god energimærkning ikke nødvendigvis er mærket med det grønne A+++ længere, så nedenfor kan du se anbefalinger* til hvilke energimærkninger du bør kigge efter på de forskellige typer af hvidevarer.

*Anbefalinger fra Energistyrelsen sparenergi.dk

UDVALGTE HVIDEVARER - Med god energimærkning