Hvorfor fejrer vi Fars Dag?

Det overrasker nok ikke mange, at Fars dag stammer fra USA ligesom så mange andre af de kendte mærkedage. Det startede tilbage i 1910, hvor en kvinde forsøgte at få indført en dag i fædrenes ære. Der gik ikke længe før kommercielle kræfter tog idéen til sig, og mærkedagen blev spredt til resten af USA i årene efter. Den nye Fars dag blev placeret på den tredje søndag i juni.

Fars dag kom til Danmark i 1935, og her blev det bestemt at mærkedagen skulle lægges sammen med Grundlovsdag 5. juni.

Senere har der været en nordisk komite af købmænd, der mente at det vil være bedre at rykke Fars dag til efteråret, nemlig anden søndag i november. Det blev aldrig indført i Danmark, men til gengæld blev det indført i resten af de nordiske lande. I år fejrer både Sverige, Norge, Island, Finland og Estland Fars dag søndag d. 10. november, mens de i USA holder ved den tredje søndag i juni.

Kig ind hos din lokale EL-Salg butik og find en gave til din far. Find din nærmeste butik her, eller shop på www.elsalg.dk

#DetSguService

Populære gaveidéer til Fars Dag

 

Forkæl far med nyt gamer-gear

Elsker far at game? Hos EL-Salg finder du et stort udvalg af bl.a. masser af gamer-tilbehør. Find f.eks. gamingstole, headsets, tastaturer, gamingsmus, gamingborde m.m.

Find gamingudstyr her

Udstyr til den kaffeglade far

Elsker din far en god kop kaffe? - Find et stort udvalg af kaffemaskiner og espressomaskiner på elsalg.dk samt forskelligt tilbehør, som enhver kaffelsker vil sætte pris på!

Shop kaffeudstyr her

Køkkengear til faren der elsker at være i køkkenet

 

Populære Apple-produkter til far

 

Køb en Enders gasgrill til den grilllystne far

Grillsæsonen er skudt i gang! - Forkæl far med en af de nye gasgrills fra Enders. Der findes en gasgrill til ethvert behov, og suppler med masser af lækkert tilbehør!

Du finder det hele på elsalg.dk

Køb Enders gasgrill her

Gaver til den aktive far!

Overrask din aktive far med et aktivitetsur så han kan følge hans træning og forbedringer. På elsalg.dk finder du flere forskellige aktivitets- og smartwatches fra bl.a. Apple og Garmin, samt masser af tilbehør som f.eks. urremme der kan personliggøre uret.

 

Køb smartwatches her

Populære gasgrills og grilltilbehør

 

Trådløs lyd til far