Handelsbetingelser

Er der noget, du er i tvivl om, er du altid meget velkommen til at:

Ringe på 70 20 11 22 eller sende os en mail på salg@elsalg.dk.
 

Generelle oplysninger

Virksomhedens juridiske navn: ELSALG.DK ApS
CVR nr.: 28886047
Adresse: Niels Bohrs Vej 33 B, Stilling, 8660 Skanderborg
E-mail adresse: salg@elsalg.dk.
Telefonnummer: 70 20 11 22
Etableringsår: 2005
 

1. Registrering af dine persondata

Når du køber din første vare hos elsalg.dk, bliver du registreret som bruger på siden. Vi registrerer flg. personlige oplysninger: navn, adresse, telefonnummer og e-mail.
 
Personoplysninger registreres med det formål at kunne levere varen til dig samt senere give dig mulighed for selv at følge dine køb hos elsalg.dk.
 
Personoplysningerne registreres hos ELSALG.DK ApS og opbevares i fem år, hvorefter oplysningerne slettes.
 
Når der indsamles personoplysninger via vores website, sikrer vi, at det altid sker ved afgivelse af dit udtrykkelige samtykke, således at du er informeret om præcis, hvilke oplysninger, der indsamles og hvorfor.
 
Direktøren og den dataansvarlige for ELSALG.DK ApS har adgang til de oplysninger, der registreres om dig.
 
Den dataansvarlige på elsalg.dk er Klaus Ingerslev-Olesen
 
Vi opbevarer ikke kundeoplysninger krypteret.
Vi transmitterer ikke kundeoplysninger krypteret.
 
 
Dine oplysningerne vil ikke blive videregivet til tredjemand, og du har altid ret til at gøre indsigelse mod registreringen, ligesom du selv har ret til indsigt i samtlige oplysninger, vi har registreret om dig. Ved tilmelding til nyhedsbrev registrerer vi din e-mailadresse. Dog kan udvalgte oplysninger blive delt med Trustpilot (e-mail og navn) og Post Danmark ved pakkeforsendelse (navn, adresse, e-mail og telefonnr.), med henblik på at gøre vores service bedre.
 
Henvendelser i forbindelse med din brugerregistrering og persondataloven bedes rettet til elsalg.dk på chatten, på 70 20 11 22 eller ved at sende os en mail på info@elsalg.dk. 

2. Bekræftelse af ordren

Når du har afgivet en bestilling hos elsalg.dk, vil vores system automatisk sende dig en ordrebekræftelse på mail, hvoraf det fremgår, hvilke produkter, du har bestilt. Vi anbefaler, at du gemmer eller printer mailen. Du vil udover den første kvittering også senere modtage en leveringsbekræftelse og faktura på mail. Vi tager forbehold for udsolgte varer.
 

3. Hvis du vil annullere en ordre

Ordrer, der endnu ikke er afsendt fra elsalg.dk, kan annulleres ved at kontakte os på kundeservice@elsalg.dk eller på telefonnummer 70 20 11 22.
 
Er varerne allerede afsendt af elsalg.dk, har du mulighed for at benytte din 14 dages fortrydelsesret. Se nærmere under punkt 10.
 
Hvis du nægter modtagelse af en vare, er det vigtigt, at du samtidig giver kundeservice besked, så vi kan følge op på dette og sikre, at du får refunderet dine penge.

4. Priser

Alle priser er i danske kroner og inklusive 25 % moms, med mindre andet er angivet. Priserne gælder kun for ordrer til levering i Danmark på brofaste eller landfaste øer og omfatter derfor ikke Grønland og Færøerne. Levering til ikke-brofaste øer kan arrangeres mod et tillæg på DKK 499,00. Bornholm er dog undtaget herfra, da vores leverende samarbejdspartnere er bosiddende her. Kontakt kundeservice@elsalg.dk for yderligere information. Der må påregnes en ekstra leveringsdag for leveringer til ikke-brofaste øer.
 
Alle vores priser er dagspriser og opdateres løbende.
 
Den pris, du ser på hjemmesiden, er med levering til kantsten og inkluderer ikke øvrige ydelser som eksempelvis op-/indbæring og bortskaffelse af udtjent produkt.

5. Betaling

Betaling for bestilte varer kan ske online ved brug af følgende betalingskort: Dankort/VISA-Dankort, Mastercard, Maestro, VISA Electron, American Express, JCB og eDankort.

6. Levering og montering

Nedenfor vises de enkelte ydelser med priser. Se eventuelle forbehold under de enkelte ydelsers beskrivelse i afsnittet om leveringsydelser.
 

 

Serviceydelse

 

Pris kroner

 

Afhentning i butik

 

0 ,-

 

Levering til kantsten

 

0 ,-

 

Levering inkl. opbæring

 

199,-

Levering til kantsten inkl. bortskaffelse

 

299,-

 

 

Levering inkl. opbæring og bortskaffelse

 

499,-

 

Levering med montering inkl. opbæring

 

599,-

Levering med montering inkl.  opbæring og bortskaffelse

899,-

Bortskaffelse af amerikanerskab fra kantsten

899,-

Forgæves kørsel (genlevering)

199,-

 

Når du bestiller varer hos elsalg.dk, skal du vælge, om du vil have varen leveret uden montering, leveret med montering, eller om du selv vil afhente den. Skal varen leveres og monteres, har du mulighed for selv at vælge, hvilken montør der skal tilslutte dit produkt. 

Levering uden montering sker med Skanlog. Leveringstiden er 1-5 dage, og vi leverer til Danmark.

Hvis du ønsker at afhente varen, har du ligeledes mulighed for at vælge, hvilken butik du ønsker at afhente varen i.

Alle små el-apparater og belysning leveres med Postnord, GLS eller anden fragtmand og kan ikke afhentes. Du har mulighed for at indhente tilbud på installation af indendørs- og udendørsbelysning. Ved levering anbefaler vi, at emballagen kontrolleres grundigt, så evt. fragtskader opdages allerede ved levering. Hvis varens emballage er skadet ved modtagelse, anbefaler vi, at du noterer dette på fragtbrevet, når du kvitterer for modtagelsen. Du bør nægte modtagelse af varen, såfremt selve varen er tydeligt skadet ved levering. Herefter bedes du omgående kontakte os på – rma@elsalg.dk eller på tlf. 70 20 11 22.

Opdager du, at varen ikke er i orden ved modtagelse, eller hvis du ved åbning opdager skjulte skader på varen (hvor der ikke har været synlige tegn på emballagen), så bedes du kontakte os på rma@elsalg.dk eller på tlf. 70 20 11 22 hurtigst muligt og inden for rimelig tid. Vi anbefaler, at der reklameres over skjulte skader, som opdages efter udpakning, senest førstkommende hverdag kl. 12:00, da dette letter bevisbyrden overfor transportøren væsentligt. 

For at dokumentere skadens omfang, bedes du være behjælpelig med at tage billeder af både varen og emballagen. Ligeledes bør al emballage gemmes som dokumentation for, at der har været en transportskade eller en skjult skade.

Når vi modtager din reklamation, kontakter vi dig inden for 24 timer for at aftale det videre forløb. Vi bestræber os på at behandle alle retmæssige reklamationer inden for 14 dage. Se i øvrigt afsnit 9 om reklamationer her. Ved skader/mangler må produktet ALDRIG tages i brug, før vi har truffet en afgørelse om, hvordan reklamationen løses.

Varen må stilles

Hvis du ønsker at varen må stilles, noteres det blot i kommentarfeltet i forbindelse med ordreafgivelsen. Dette vil i så fald være på eget ansvar ved tyveri og-/ eller evt. skader på produktet. 

Genlevering

Er du ikke er hjemme, når fragtmanden kommer, tages varen/varerne med retur. Du skal herefter aftale en ny udkørsel igennem kundeservice@elsalg.dk eller selv sørge for afhentning. Såfremt vi skal køre varen ud til dig igen, skal du selv afholde fragtomkostningerne på DKK 59 kr. (små el-apparater og belysning) og DKK 199 (hvidevarer).

 

Afhentning af varer ved lokal El-Salg butik

Du kan afhente dine vare hos en af vores 170 butikker. Butikken kontakter dig pr. telefon, når varen er ankommet.

Ved afhentningen er det VIGTIGT, at du besigtiger varens stand, idet du ved overtagelse af produktet også overtager ansvaret for den videre transport samt eventuelle transportskader, der måtte konstateres ved hjemkomsten. Ved afhentningen kan der ikke garanteres hjælp til læsning. I forbindelse med hvidevarer er det derfor en god ide at medbringe en person, der kan hjælpe dig.

Der må påregnes en leveringstid på 1-10 hverdage afhængig af det specifikke produkt. 

Der kan være enkelte butikker, der ikke fører hvidevarer i sortiment og derfor ikke har udlevering af denne varekategori. Disse butikker vil dog ikke blive vist ved bestilling.

 

Vær opmærksom ved ydelser med Opbæring, montering og bortskaffelse

Ved ydelser valgt med inkluderet opbæring, montering og bortskaffelse er det vigtigt, at der på trappen/ i opgangen er plads til en elektronisk sækkevogn. Hvis dette ikke er muligt fx ved snoede trapper, indvendige trapper, vinkeltrapper eller er du i tvivl kan du med fordel kontakte os på tlf. 70 20 11 22 eller kundeservice@elsalg.dk

OBS. Hvis opbæringen, monteringen eller bortskaffelsen ikke kan udføres med en elektronisk sækkevogn (én mand) kan vi lave et tilbud med pris for ekstra mand til udførelse af opgaven. Hvis dette ønskes kontakt os venligst på  kundeservice@elsalg.dk med den specifikke opgave.

Hvis den bestilte ydelse finder sted, og fragtmanden konstaterer, at opgaven ikke er mulig grundet de pågældende omstændigheder, vil du blive kontaktet af salgsafdelingen med henblik på videreforløb. Her vil du få tilbudt en pris for færdigudførelse af opgaven eller gratis levering til kantsten, hvorefter du vil modtage pengene for ydelsen retur.

 

Gratis levering til kantsten

Ved gratis levering vil varen blive leveret ved første tilgængelige hoveddør i gadeplan. Det betyder, at bor du i en etageejendom, stilles varen på gaden udenfor. Det skal desuden være muligt at tilgå hoveddøren med sækkevogn. Ønsker du hjælp til at få varen båret op, kan du med fordel bestille levering med opbæring Du vil dagen før levering modtage en SMS med besked om at din ordre vil blive leveret den efterfølgende dag.

Der må påregnes en leveringstid på 1-4 hverdage afhængig af det specifikke produkt.

 

Levering til kantsten inkl. bortskaffelse

Ved levering inkl. bortskaffelse tager chaufføren dit udtjente produkt med retur og sørger for den miljørigtige bortskaffelse. Du skal selv sørge for at afmontere dit produkt og bære det ud til første tilgængelige hoveddør i gadeplan. Du vil dagen før levering og bortskaffelse modtage en SMS med besked om at din ordre vil blive leveret og afhentet den efterfølgende dag. 

(Inden bestilling af denne ydelse henviser vi til afsnittet ” Vær opmærksom ved ydelser med opbæring, montering og bortskaffelse)

 

Levering inkl. opbæring

Ved levering inkl. opbæring bærer chaufføren dit produkt ind ad hoveddøren og til første tilgængelige rum. Du vil på dagen modtage en SMS med angivelse af et tidsinterval, som vil være mandag – fredag mellem kl. 08.00 - 18.00. 

Det er ikke muligt at ønske et specifikt tidsinterval, da det er afhængigt af rutens sammensætning og antal leveringer den pågældende dag.

Vi gør opmærksom på, at du som kunde har ansvaret for, at forholdene gør det muligt at bære den pågældende vare op. Som udgangspunkt bæres varen ikke op ad trapper og lignende indendørs i egen bolig.

Hvis du er i tvivl, kontakt vores kundeservice på tlf. 70 20 11 22 eller kundeservice@elsalg.dk.

(Inden bestilling af denne ydelse henviser vi til afsnittet ” Vær opmærksom ved ydelser med opbæring, montering og bortskaffelse)

 

Levering inkl. opbæring og bortskaffelse

Ved levering inkl. opbæring og bortskaffelse har du mulighed for at få varen båret til første tilgængelige rum i din bolig, samtidig med, at vi tager dit udtjente produkt med retur og sørger for den miljørigtige bortskaffelse. Du skal dog selv sørge for, at det gamle produkt er afmonteret og klar til bortskaffelse i første tilgængelige rum i boligen.

Du vil på dagen modtage en SMS med angivelse af et tidsinterval, som vil være mandag – fredag mellem 08.00 - 18.00. 

Det er ikke muligt at ønske et specifikt interval, da det er afhængigt af rutens sammensætning og antal leveringer den pågældende dag. 

Vi gør opmærksom på, at du som kunde har ansvaret for, at forholdene gør det muligt at bære den pågældende vare op. Hvis du er i tvivl, kontakt vores kundeservice på tlf. 70 20 11 22 eller kundeservice@elsalg.dk

(Inden bestilling af denne ydelse henviser vi til afsnittet ” Vær opmærksom ved ydelser med opbæring, montering og bortskaffelse)

 

Levering med montering inkl. opbæring

Ved levering med montering inkl. opbæring vil du blive kontaktet af vores lokale installatør for at aftale et tidspunkt for monteringen, som vil være i tidsrummet mandag-fredag 08.00-16.00. Ved en montering skal eventuelt udtjent produkt være afmonteret og fjernet – ellers kan du med fordel bestille vores totalservice, der inkluderer bortskaffelse. Det er dit ansvar at sikre, at alle installationer på monteringsstedet er godkendte, da det ellers ikke er muligt at montere varen. Såfremt en montering ikke er mulig pga. ikke godkendte eller klargjorte installationer, vil du ikke få refunderet beløbet for monteringen.

Du vil blive kontaktet af vores lokale installatør for at aftale et tidspunkt for levering, som vil være mandag - fredag mellem 08.00-16.00.

Der må påregnes en leveringstid på 3-6 hverdage afhængig af det specifikke produkt.

Vi gør opmærksom på, at du som kunde har ansvaret for, at forholdene gør det muligt at bære den pågældende vare op. Som udgangspunkt bæres varen ikke op ad trapper og lignende indendørs i egen bolig. Hvis du er i tvivl, kontakt vores kundeservice på tlf. 70 20 11 22 eller kundeservice@elsalg.dk

(inden bestilling af denne ydelse henviser vi til afsnittet ” Vær opmærksom ved ydelser med; opbæring, montering og bortskaffelse)

 

Vi gør i øvrigt opmærksom på følgende, når du bestiller montering 

Vælger du montering, skal du selv sikre, at du har lovlige installationer til el og vand. Monteringen skal kunne foretages uden udskiftning af monterede slanger, ledninger og stik. Installationen må maksimalt være 1 meter fra produktet og skal være tilgængelig. Det er derfor en rigtig god idé at tjekke sine installationer før monteringen – specielt ved ældre installationer (ca. 10 år eller mere). Der skal blandt andet være et HPFI-relæ eller anden lovlig jordforbindelse. Er du i tvivl, kan montøren typisk være behjælpelig med en afklaring, når du kontaktes for at aftale tidspunkt for levering.

 

Montørerne har som udgangspunkt ikke VVS-autorisation og kan derfor ikke udføre arbejde, der ligger inden for VVS-området. Så derfor er det vigtigt, at du sikrer, at dine forhold gør det muligt for montøren at udføre den bestilte montering. Er du i tvivl, så kontakt evt. din egen VVS-leverandør eller sørg for at afdække det sammen med montøren, når du kontaktes inden montering.

 

Såfremt monteringen ikke kan gennemføres pga. manglende, ulovlige, defekte, ikke tilgængelige installationer eller forkerte indbygningsmål til produktet, vil du blive faktureret for en forgæves montering, pris: DKK 499,00.

 

Følgende er generelt ikke omfattet af montering:

 • Vi tilbyder ikke montering af emhætter til fast pris. Hvis der ønskes montering af en emhætte, bedes du benytte formularen til bestilling af elektriker (indsæt link )
 • Vending af låger: Vending af låger er ikke en del af monteringen. 
 • Boring af huller: Generelt kan montøren ikke bore huller i inventaret. Ved montering og tilslutning af indbygningsovne og kogeplader er selve udskæringen ikke omfattet af monteringen. Fugning og limning af kogeplader er heller ikke omfattet af monteringen.
 • Ved montering af integrerbare produkter er tilpasning og montering af låger ikke inkluderet.
 • Montering af gaskomfurer og gaskogeplader. Det er et lovkrav, at installation/tilslutning af gaskomfurer og gaskogeplader skal udføres af en autoriseret gas-og vandmester. elsalg.dk kan derfor desværre ikke tilbyde denne ydelse.

Ved installering af opvaske-, vaskemaskiner og tørretumblere skal du være opmærksom på nedenstående forbehold:

 • Montering foretages som udgangspunkt kun i gulvniveau. Ved søjlemontering skal der påregnes et tillæg som aftales og afregnes direkte med den pågældende montør.
 • Er varen med aquastop, skal vandhanen være hævet min. 30 cm over gulv eller skabsbund.
 • Der skal være en fungerende vandhane med kontraventil og udvendig gevindstørrelse på ½” eller ¾ ” (19 eller 24mm).
 • Der skal være fast afløbsrør til vask med en diameter på 30 mm eller mere.
 • Afløbstilslutning skal foretages min 60 cm og max 90 cm over gulvet
 • Ved opvaskemaskine med aquastop skal der være et hul på 10 cm i diameter nederst på den side af skabet, der vender ind mod det rum, opvaskemaskinen skal stå.
 • Forlængelse af slanger udover de 1½ meter er ikke en del af monteringen og vil betyde en ekstra omkostning, der aftales individuelt med montøren.
 • Det kan være nødvendigt i forbindelse med monteringen at udskifte stik til 3- eller 5-benet stik. Dette er omfattet af monteringen.
 • Ved opbæring og bortskaffelse af amerikanerskabe kræves der typisk 2 mand. Derfor er priserne højere end ved almindelige hvidevarer.

Vælger du opbæring eller bortskaffelse, så husk at notere målene på produktet, så du kan være sikker på, at det kan komme ind gennem din opgang, ind i din lejlighed eller frem til første tilgængelige rum i boligen. Du kan se målene på vores produkter her på hjemmesiden. Er de ikke oplyst, kontakt da kundeservice for nærmere information.

Den pris, du ser på hjemmesiden, er inkl. gratis levering til kantsten og inkluderer ikke øvrige ydelser som eksempelvis op-/indbæring og bortskaffelse af udtjent produkt.

Hvis du køber ekspresvarer inden kl 15.30, leverer vi efterfølgende hverdag. Dette gælder dog ikke ved leveringer, der indeholder tillægsydelser som eksempelvis levering med montering, op-/indbæring.

Vær venligst opmærksom på, at der ved montering af hvidevarer skal være nem adgang til monteringsstedet. Vindeltrapper, kælderskakte og andre svært tilgængelige steder kan afstedkomme en ekstra mand til håndtering af hvidevarerne, hvilket kan resultere i et ekstra gebyr .

Hvis monteringsstedet er svært tilgængeligt, bedes dette meddelt til den valgte el-installatør ved aftale om leverings- og monteringstidspunkt.

Følgende er ikke inkluderet i en ’levering med montering’ fra elsalg.dk:

 • elsalg.dk kan desværre ikke tilbyde ’levering og montering’ af emhætter og emfang til fast pris. Kontakt i stedet en elektriker under ’Brug for en elektriker ’og få et tilbud.
 • elsalg.dk monterer ikke fronter til integrerbare opvaskemaskiner, køleskabe, frysere eller køle-/fryseskabe.
 • elsalg.dk kan desværre ikke tilbyde montering af gaskomfurer og gaskogeplader.

 

 

7. Installationsydelser – belysning

Indendørsbelysning

Ophængning af pendel: 
Ophængning af pendel gælder alle pendler med en diameter mindre en Ø55 cm og en vægt på max. 55 kg. – dog undtaget antiklamper. Det er en forudsætning, at lampen allerede er samlet. Ved ophængning anvendes den ledning, der som standard er leveret med lampen. Loftshøjden må max. være 2,5 m, og der må max. være 2 m til nærmeste lovlige tilslutningssted. Ophængning af pendel kan tilkøbes inden for en radius af 20 km fra den butik, hvor lampen er købt.
 
Påmontering af loft- og væglampe: 
Påmontering af loft- og væglampe gælder alle loft- og væglamper med en diameter mindre en Ø55 cm og en vægt på max. 55 kg. – dog undtaget antiklamper. Det er en forudsætning, at lampen allerede er samlet. Ved ophængning anvendes den ledning samt de ophæng og beslag, der som standard er leveret med lampen. Loftshøjden må max. være 2,5 m, og der må max. være 2 m til nærmeste lovlige tilslutningssted. Ophængning af pendel kan tilkøbes indenfor en radius af 20 km fra den butik, hvor lampen er købt.
 

Udendørsbelysning

 
Montering af udendørsvæglampe: 
Montering af udendørsvæglampe udføres direkte på eksisterende tilslutningssted. Ophæng og beslag leveres af kunden. Det er en forudsætning, at tilslutningsstedet lever op til gældende lovgivningskrav. 

8. Installationsydelser – øvrige

 
Montering af varmepumpe: 
Montering af varmepumpe udføres i alle private husstande i Danmark inden for en radius af 20 km fra den butik, hvor installationsydelsen er tilkøbt.
 
Serviceaftale for varmepumper: 
I henhold til TS-gruppens standarder
 

9. Reklamation

Vi følger naturligvis de gældende regler i henhold til købeloven. Købelovens mangelsregler kan finde anvendelse på varekøb.
 
Som forbruger har du to års reklamationsret fra den dag, du modtager din vare. Det betyder, at du enten kan få varen repareret, ombyttet, få pengene tilbage eller et afslag i pris, alt afhængig af den konkrete situation.
 
Det er et krav, at du reklamerer inden for "rimelig tid" efter, at du har opdaget fejlen/manglen ved varen. Reklamerer du inden for to måneder efter, at fejlen/manglen er opdaget, anses reklamationen altid for rettidig.
 
Ønsker du, at reklamere over en vare, bedes du kontakte os på rma@elsalg.dk og medsende en detaljeret fejlbeskrivelse. Angiv venligst faktura- og/eller ordrenummer for købet af den vare, som reklamationen drejer sig om. Når vi har modtaget din reklamation, kontakter vi dig inden for 24 timer for at aftale det videre forløb. Vi bestræber os på at behandle alle retmæssige reklamationer inden for 14 dage.
 
Ved skader/mangler må produktet ALDRIG tages i brug, før vi har truffet en afgørelse om, hvordan reklamationen løses.
 
Ved returnering af en vare som følge af en reklamation betaler vi dine rimelige fragtomkostninger, såfremt skaden/manglen er dækket af reklamationsretten.
 
Du er selv ansvarlig for at returnere varen til vores lager eller en af vores 170 butikker.
 
Vær opmærksom på følgende:
 
Før du kontakter os, kan det være en god idé at tjekke, at apparatet er korrekt tilsluttet. Du har to års reklamationsret for bl.a. fabrikations-og materialefejl. Skulle du opdage en fejl på din vare, er det vigtigt, at du reklamerer hurtigst muligt, da det ellers kan være svært at afgøre, om problemet skyldes en oprindelig fejl, der er dækket af købelovens reklamationsret, eller om fejlen skyldes slid eller forkert anvendelse.
 
Viser det sig, at der er en oprindelig fejl ved varen, kan du vælge at få den repareret eller ombyttet til et tilsvarende produkt. Vi har ret til at reparere varen, hvis det er uforholdsmæssigt dyrere for os at ombytte den, og vi i øvrigt kan udføre reparationen inden for rimelig tid.
 
Hvis det ikke lykkes for os at reparere fejlen første gang, kan vi i nogle tilfælde have ret til at forsøge at udbedre fejlen igen. Hvis det ikke kan lade sig gøre at udbedre fejlen inden for rimelig tid, har du krav på enten at få pengene tilbage, et afslag i prisen eller at få varen ombyttet til en vare, der minder om den oprindeligt indkøbte.
 
Hvis det viser sig, at du selv er skyld i fejlen, eller at der ingen fejl er på varen, vil vi opkræve et rimeligt gebyr for at undersøge varen. Det er dog en forudsætning, at du personligt har fået oplysning om gebyret og dets størrelse ved undersøgelsen.
 
Der gælder andre salgsbetingelser, når der er givet garanti. Er der en garanti, afhænger dine rettigheder af, hvad der står i garantien. Her skal garantigiver bevise, at en fejl ikke er omfattet af garantien, derfor kan vi normalt ikke kræve undersøgelsesgebyr, når der er givet garanti. Selvom der er en garanti, har du stadig dine rettigheder efter købeloven.
 
Hvornår bortfalder reklamationsretten?
 
Reklamationsretten bortfalder, hvis det beviseligt kan påvises, at du selv er skyld i manglen/fejlen. Det kan fx være, hvis du har brugt varen forkert, eller det kan bevises, at der er blevet foretaget uautoriseret reparation. Dernæst bortfalder reklamationsretten også, hvis serienummeret er fjernet, eller hvis varen har været tilsluttet forkert eller med ukorrekt spænding/strømart.
 
Husk, at varen altid skal sendes tilbage i forsvarlig emballage. Få en kvittering for afsendelse, så vi kan tilbagebetale dine fragtomkostninger.
 
Varen sendes til:
Varen sendes til den aftalte adresse. Vi fremsender postlabel til indsendelse eller rekvirerer fragtmand til afhentning ved varer, der ikke kan håndteres af PostNord
 
Vi har brug for følgende information, når du sender varen til os
Når du returnerer varen, bedes du oplyse, hvad problemet er, så detaljeret som muligt.
 
 
Bemærk! Vi modtager ikke pakker sendt pr. efterkrav eller lignende.
 
Har du spørgsmål til reklamationsretten eller andet vedrørende handel med elsalg.dk, kan du kontakte os på 70 20 11 22 eller salg@elsalg.dk

10. Fortrydelsesret

 

Hvis du vil annullere en ordre

Ordrer, der endnu ikke er afsendt fra elsalg.dk, kan annulleres ved at kontakte os på salg@elsalg.dk eller på telefonnummer 70 20 11 22.
 
Er varerne allerede afsendt af elsalg.dk, har du mulighed for at benytte din 14 dages fortrydelsesret.
 
Hvis du nægter modtagelse af en vare, er det vigtigt, at du samtidig giver kundeservice besked, så vi kan følge op på dette og sikre, at du får refunderet dine penge.
 

Fortrydelse

Bemærk, da vi både sælger varer og tjenesteydelser, er der forskellige regler der gør sig gældende. Nedenfor ser du reglerne for hhv. køb af varer og tjenesteydelser.
 
For varer:
Du har 14 dages fortrydelsesret, når du handler på elsalg.dk.
 
Fortrydelsesfristen udløber 14 dage efter den dag du;
a) har modtaget din vare
b) får den sidste vare i fysisk besiddelse, når det drejer sig om en aftale om flere forskellige varer, som er bestilt i én ordre, og som leveres enkeltvis
c) får det sidste parti, eller den sidste del i fysisk besiddelse, når det drejer sig om en aftale om levering af en vare, der består af flere partier eller dele
 
Du skal inden 14 dage fra modtagelse give os meddelelse om, at du ønsker at fortryde dit køb. Meddelelsen skal gives enten på salg@elsalg.dk eller 70 20 11 22. I din meddelelse skal du gøre os tydeligt opmærksom på, at du ønsker at udnytte din fortrydelsesret. Angiv venligst samtidig, om du selv ønsker at returnere varen, eller om vi skal sørge for afhentning af varen. Du kan også vælge at benytte vores standardfortrydelsesformular og sende med retur. Du bedes benytte vores standard fortrydelsesformular, som du finder her.
 
Du kan ikke fortryde ved blot at nægte modtagelse af varen uden samtidig at give os tydelig meddelelse om dette.
 
Returnering
Du skal sende din ordre retur til os uden unødig forsinkelse og senest 14 dage efter, du har meddelt os, at du ønsker at fortryde dit køb. Du skal afholde de direkte udgifter i forbindelse med tilbagelevering af varen. Ved returnering er du ansvarlig for, at varen er pakket forsvarligt ind. Du bærer risikoen for varen fra tidspunktet for varens levering.
 
Du har også mulighed for at aflevere varen i din lokale El-Salg butik. Husk i alle tilfælde at vedlægge en kopi af din faktura sammen med varen og gerne den udfyldte returformular.
 
I henhold til forbrugeraftaleloven skal køber selv bekoste eventuelle fragtomkostninger i forbindelse med returnering. Hvis vi skal sørge for afhentning af varen vil fragtomkostningerne ved returnering beløbe sig til DKK 399,00 (hvidevare) og DKK 59,00 kr. (små el-apparater og belysning). Drejer det sig om en hvidevare skal den stå i gadeplan, klar til afhentning. Er dette ikke tilfældet, kan der forekomme ekstra omkostninger til håndtering af varen (ud-/nedbæring – pris: DKK 199,00 pr. stk.)
 
Visse varer kan i kraft af deres art ikke returneres med normal post eller fragtmand. Dette gør sig gældende for visse hvidevarer og lamper.
 
Udgifterne for returnering af disse varetyper forventes højst at beløbe sig til ca. 899 DKK.
 
Varer undtaget fortrydelsesretten
Følgende varetyper er undtaget fortrydelsesretten:
1. levering af varer, som er fremstillet efter forbrugerens specifikationer eller har fået et tydeligt personligt præg,
 
2. levering af forseglede varer, som af sundhedsbeskyttelses- eller hygiejnemæssige årsager ikke er egnet til at blive returneret, og hvor forseglingen er blevet brudt efter leveringen,
 
Du mister din fortrydelsesret, hvis;
- du bryder forseglingen på varer, som af sundhedsbeskyttelses- eller hygiejnemæssige årssager ikke er egnet til at blive returneret.
 
Varens stand, når du sender den retur
Du hæfter kun for eventuel forringelse af varens værdi, som skyldes anden håndtering, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varens art, egenskaber og den måde, den fungerer på. Med andre ord – du kan prøve varen på samme måde, som hvis du prøvede den i en fysisk butik.
 
Hvis varen er prøvet udover, hvad der er beskrevet ovenfor, betragter vi den som brugt, hvilket betyder, at du ved fortrydelse af købet kun får en del eller intet af købsbeløbet retur, afhængig af varens handelsmæssige værdi.
 
For at modtage hele købsbeløbet retur må du altså gøre det samme, som man kan i en fysisk butik. Du må afprøve varen, men ikke tage den i egentlig brug.
 
Tilbagebetaling af købsbeløbet
Hvis du fortryder dit køb, får du naturligvis det beløb du har indbetalt til os, tilbage. I tilfælde af en værdiforringelse, som du hæfter for, fratrækkes denne købsbeløbet.
 
Hvis du benytter din fortrydelsesret, refunderer vi alle betalinger modtaget fra dig, herunder leveringsomkostninger (dog ikke ekstra omkostninger som følge af dit eget valg af en anden leveringsform end den billigste form for standardlevering, som vi tilbyder), uden unødig forsinkelse og under alle omstændigheder senest 14 dage fra den dato, hvor vi har modtaget meddelelse om din beslutning om at fortryde denne aftale. Vi gennemfører en sådan tilbagebetaling med samme betalingsmiddel, som du benyttede ved den oprindelige transaktion, medmindre du udtrykkeligt har indvilget i noget andet.
 
Vi kan tilbageholde tilbagebetalingen, indtil vi har modtaget varen retur, med mindre du inden da har fremlagt dokumentation for at have returneret den.
 
Såfremt du anvender din fortrydelsesret, refunderer vi ikke pengene for en eventuel opbæring eller montering.
 
Hvis du fortryder købet, skal varen sendes til den aftalte adresse, der kan variere afhængigt af produkttype. Vi oplyser indsendelsesadressen i en e-mail.
 
Returnerer du selv en vare, skal den altid sendes tilbage i forsvarlig emballage.
 
Bemærk! Vi modtager ikke pakker sendt pr. efterkrav eller lignende.
 
Hvad skal jeg sende med tilbage?
Du skal vedlægge en kopi af ordrebekræftelsen og den udfyldte fortrydelsesformular. Dette gøres for at sikre en hurtigere ekspedition.
 
Ved specielt fremstillede eller tilpassede varer, beder vi kunden om accept til, at fortrydelsesretten bortfalder ved købet, idet tilpasningen påbegyndes straks derefter. I tilfælde hvor det gør sig gældende, vil du blive informeret om det inden endelig accept af ordren. Revideret juni 2014 Side 24 af 32
 
Såfremt du har spørgsmål til reklamationsretten eller andet vedrørende handel med elsalg.dk, kan du kontakte os på 70 20 11 22 eller salg@elsalg.dk
 
For tjenesteydelser (elektrikerydelser):
Du har 14 dages fortrydelsesret, når du handler hos os.
 
Fristen løber fra den dag, aftalen blev indgået. Hvis du ønsker at få ydelsen leveret før fristen udløber, kan du give dit udtrykkelige forudgående samtykke til, at leveringen begyndes, og at fristen stopper, når ydelsen er fuldt leveret.
 
I praksis betyder det, at din fortrydelsesfrist udløber, når ydelsen er fuldt leveret. Du bevarer altså din fortrydelsesret, mens arbejdet eller leveringen står på.
 
Har du givet dit samtykke til, at arbejdet eller leveringen kan gå i gang, men du alligevel ønsker at benytte din fortrydelsesret, skal du dog være opmærksom på, at vi vil opkræve en rimelig betaling, for det arbejde, der allerede er leveret.
 
Du skal inden 14 dage fra modtagelse give os meddelelse om, at du ønsker at fortryde dit køb. Meddelelsen skal gives enten på salg@elsalg.dk eller 70 20 11 22. I din meddelelse skal du gøre os tydeligt opmærksom på, at du ønsker at udnytte din fortrydelsesret. Angiv venligst samtidig, om du selv ønsker at returnere varen, eller om vi skal sørge for afhentning af varen. Du kan også vælge at benytte vores standardfortrydelsesformular og sende med retur. Du bedes benytte vores standard fortrydelsesformular, som du finder her.
 
Ydelser undtaget fortrydelsesretten
Følgende ydelser er undtaget fortrydelsesretten:
 
1. Udførte ikkefinansielle tjenesteydelser, hvis leveringen af tjenesteydelsen er påbegyndt med forbrugerens forudgående udtrykkelige samtykke og anerkendelse af, at fortrydelsesretten ophører, når tjenesteydelsen er fuldt udført.
2. Aftaler om specifikke hastende reparations- eller vedligeholdelsesarbejder hos forbrugeren, som denne på forhånd udtrykkeligt har anmodet om,
 
Tilbagebetaling af købsbeløbet
Hvis du benytter din fortrydelsesret, refunderer vi alle betalinger modtaget fra dig, herunder leveringsomkostninger (dog ikke ekstra omkostninger som følge af dit eget valg af en anden leveringsform end den billigste form for standardlevering, som vi tilbyder), uden unødig forsinkelse og under alle omstændigheder senest 14 dage fra den dato, hvor vi har modtaget meddelelse om din beslutning om at fortryde denne aftale. Vi gennemfører en sådan tilbagebetaling med samme betalingsmiddel, som du benyttede ved den oprindelige transaktion, medmindre du udtrykkeligt har indvilget i noget andet. Har du givet dit samtykke til, at arbejdet eller leveringen kan gå i gang, men du alligevel ønsker at benytte din fortrydelsesret, skal du dog være opmærksom på, at vi vil opkræve de rimelige omkostninger, for det arbejde, der allerede er leveret. Det kan være følgende: materialer, arbejdstid, transporttid, etc. Det koster 299,- pr. påbegyndt time. Det vil maks. beløbe sig til 1.299,- pr. ydelse, der er tale om.
 

11. Forbehold og ansvarsfraskrivelse

elsalg.dk forbeholder sig ret til maksimalt at levere 3 stk. af den samme vare til hver adresse.
 
Ønskes der flere end 3 stk. af den samme vare, bedes du kontakte elsalg.dk på 70 20 11 22.
 

 12. Klageadgang

Hvis du vil klage over dit køb, skal du rette henvendelse til kundeservice@elsalg.dk Hvis det ikke lykkes os at finde en løsning, kan du indgive en klage til relevante nævn på området, såfremt betingelserne herfor er opfyldt. Du kan klage til :
Center for Klageløsning i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby
Du kan klage til Center for klageløsning via www.forbrug.dk.