Verner Panton

Verner Panton er internationalt kendt for sine unikke lamper

Verner Panten levede fra 1926 til 1998 og er født i Odense. Han er uddannet ved det Kongelige Danske Kunstakademi og står bag en række klassikere inden for møbeldesign, men det er dog sine smukke og unikke lamper, som Verner Panton er særligt kendt for. Lamperne har blandt andet medført, at han i dag er internationalt kendt og anerkendt, og inden for dansk design findes der ikke mange designere med et ligeså stort navn i udlandet som ham.
 
Verner Pantons lamper er i dag at finde i mange danske hjem, hvor de med sine elegante, spændende og smukke designs og udformninger kan være med til at sætte et helt unikt præg på indretningen og det pågældende rum. Det gælder for både pendler og bordlamper.

En kombination af praktiske funktioner og tidsløst design

Som designer var Verner Panton meget eksperimenterende og kunne godt lide at provokere. Han mente, at folk var alt for forsigtige og traditionelle, når det kom til boligindretning og brugen af farver i hjemmet. Selv elskede Verner Panton farver og fantasifulde designs og har i den forbindelse udtalt, at han var nødt til at overdrive for at få sin pointe til at trænge igennem. Overdrivelsen medførte imidlertid, at man særligt i Danmark anså ham for værende useriøs og antog, at han popularitet og succes ville være kortvarig.
 
Denne antagelse viste sig dog heldigvis ikke at holde stik, og selvom alle danskerne måske ikke bryder sig om de utraditionelle og farverige lamper, har Verner Panton haft stor succes i både ind- og udland. Foruden de eksperimenterende og farverige tilgange insisterede han på, at lampens praktiske funktion skulle kombineres med et tidsløst design i nye materialer. Det betyder blandt andet, at hans lamper den dag i dag er ligeså moderne og dynamiske, som da de blev produceret første gang.
 
Man kan derfor sige, at det for alle Verner Pantons lamper gælder, at de holder sig evigt unge og skaber en helt speciel og unik stil og stemning i hjemmet, som er umulig at opnå på andre måder.
 

Find din nye Verner Panton lampe hos os

Hos El-Salg er vi vilde med Verner Panton særegne og farverige design, og i vores sortiment finder du derfor et udvalg af både pendler og bordlamper. Lamperne er af en høj kvalitet, og med købet er du garanteret en lampe, som aldrig går af mode, og som derfor uden problemer kan gå i arv fra generation til generation. Udover at sætte et særligt og unikt præg på din indretning, kan købet af en Verner Panton lamper derfor også ses som en investering i smukt design.
 
Kategorier
 
 
 
 

 

 
Gå til kurv